dinsdag 23 augustus 2016

Materialen geschikt voor grafmonumenten

Natuursteen, glas, RVS en meer materialen voor grafstenen

De uitstraling van een grafsteen wordt versterkt door het materiaal. Wilt u bijvoorbeeld een sobere uitstraling, een natuurlijke uitstraling of juist heel strak? Voor bijvoorbeeld een natuurlijke uitstraling is natuursteen of versteend hout een geschikt materiaal. Ook het combineren van materialen kan net die uitstraling geven waar u naar op zoek bent. Wij maken gebruik van de volgende materialen.

Natuursteen

natuursteen grafsteen, grafmonument natuursteen
Grafsteen van gezoet Zwart graniet met geschuurde randen

Nog steeds worden de meeste Grafmonumenten gemaakt van natuursteen. Natuursteen heeft dan ook veel voordelen: het is duurzaam, onderhoudsvriendelijk, in veel kleuren verkrijgbaar, kan op verschillende manieren bewerkt worden én biedt veel mogelijkheden om een monument een persoonlijke touche te geven. Zo kunnen diverse soorten natuursteen in elke gewenste vorm naar wens en op maat gemaakt worden: van hart, tot ovaal, tot driehoek tot vierkant… Personaliseren van natuursteen kan bijvoorbeeld door een tekst of afbeelding in natuursteen te zandstralen, graveren of hakken.

Meer informatie over natuursteen


natuurlijke grafsteen, ruwe grafsteen
Ruwe grafsteen van natuursteen

Glas

Glazen grafmonument
Glas is een prachtig, duurzaam materiaal dat bijzonder geschikt is als grafmonument. Het combineert mooi met andere materialen, zoals natuursteen of (gekleurd) RVS. Een glaspaneel is verkrijgbaar in bijna alle kleuren van de regenboog tot transparant, het kan gematteerd worden, gebogen, de zijkanten kunnen op diverse manieren afgewerkt worden en het glaspaneel kan op diverse manieren worden gedecoreerd. Zo kan een tekst of afbeelding duurzaam ín glas gesmolten worden. Alle glazen monumenten zijn unieke ontwerpen.

Meer informatie over glas





RVS

RVS 316, een zeer hoge kwaliteit RVS, is onderhoudsvriendelijk en biedt vernieuwende mogelijkheden. Zo kan RVS in elke RAL-kleur duurzaam gepoedercoat worden en in elke gewenste vorm gesneden of gebogen. Een eigen tekst of (portret)afbeelding kan op RVS gelaserd worden. Ook kan een tekst, contourenportret of afbeelding úit het RVS worden gehaald, waardoorheen het achterliggende materiaal weer zichtbaar wordt.

Meer informatie over RVS

grafsteen met rvs
Grafsteen met RVS stroken

Cortenstaal

grafsteen cortenstaal, grafmonument cortenstaal
Grafmonument met Cortenstaal
Het roestbruine, duurzame materiaal Cortenstaal is een metaallegering, bestaande uit ijzer waaraan o.a. koper, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Cortenstaal contrasteert en combineert bijzonder mooi met ruw en gepolijst natuursteen en versteend hout. In Cortenstaal kan een persoonlijke tekst, een afbeelding en zelfs een portret of zijaanzicht uitgesneden worden, waardoor een bijzonder diepte effect ontstaat.










Brons

grafsteen brons, grafmonument met brons
Grafsteen met bronzen zuil
Brons is een legering van koper en tin. Er zijn verschillende technieken om een object van brons te maken. De twee bekendste zijn wel de verloren-wasmodelmethode welke bij de meer ingewikkelde objecten wordt gebruikt, en de zandgieting. Er zijn tot maar liefst 20 verschillende werkfasen nodig tot er uit het oorspronkelijke model een afgewerkt kunstwerk van metaal ontstaat.

Meer informatie over brons









Teakhout

grafsteen hout
Grafsteen van hout in combinatie met Zwart graniet
De Teakboom (Tectona grandis) is een boom die meer dan 40 meter hoog kan worden en heeft zijn oorsprong in Zuid-Oost Azië. Tegenwoordig wordt de Teakboom ook in andere tropische gebieden aangeplant. Vanwege het feit dat Teakhout zo duurzaam is én zich zo mooi laat bewerken, worden er steeds vaker grafmonumenten van teakhout gemaakt.

Meer informatie over teakhout











Versteend hout

grafsteen versteend hout, versteend hout grafmonument
Grafsteen versteend hout met houtsnippers
Versteend hout past bij natuurmensen en mensen die van hout houden. De meeste exemplaren worden gewonnen in Indonesië. Bomen, die ooit door een dikke laag vulkanisch as zijn bedolven, hebben zich in een proces van duizenden jaren getransformeerd: houtvezels zijn door de mineralen in de as versteend. Versteend hout is hard en duurzaam, maar heeft tegelijkertijd een warme uitstraling.

Meer informatie over versteend hout






Geen opmerkingen:

Een reactie posten